EFTERLYSES!

Jag ska ju skaffa kattunge som är leveransklar i juli eller augusti.
Lång som korthårig spelar ingen roll men söker ingen utställnings kisse så vill inte betala flera tusen för den ^^
Kraven är att den ska vara vaccinerad när den kommer till mig och någolunda eller helt rumsren.
Vill helst ha en grå men det spelar egentligen inte så stor roll, du ska bo runt gamleby (längst typ vimmerby, linköping, västervik etc. så rätt långt ifrån går bra)

:) Hör av er!

076 88 33 907

Ekorre cider.

Ja i lördags var det ju 20 års fest för Robin i Blacksta, tänker inte säga så hiskeligt mycket om det mer än att jag har en halv stortå nagel (eller snarare har inte vågat rycka bort den lösa delen av den ännu) och brevid mig står ett par stulna herr skor. Pinsamt? Skapligt. Iövrigt var kvällen kalas trevlig.

Igår stod det på schemat: Nyktra till.
Jag o tove fortsatte dricka lite på morgonen som en återställar, nykter var man vällf rammåt lunch tiden - inte okej! Städade lite, mös i solen och var allmänt dryg. Jo jag åt årets första glass! Den smaka bra (den var ju gratis)

Bjuder på ett dagen efter fylle citat nu, vi har ju en ekorre på skolan som skuttar omkring lite här o var:
Tooove, om ekorren kommer fram och dricker av min cider då kommer jag kissa på mig.
Då ser vi ekorren skena över gräsmattan - den var nog roligare onykter men haha jag höll på att kissa på mig ^^

Lite låtar som spelas i min spotify just nu:
Chris Brown - Crawl (orginalet och remixen)
Britney Spears - 3
Cheryl Cole - Stand up
Iyaz - Solo
Jordin Sparks - Emergency (911)
Keri Hilson - I Like (Jost & Grubert Radio Remix)
Lady GaGa & Beyoncé - Telephone
Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning och Järnvägsspår
Lonestar - You're the reason why
Mange Schmidt - Wingman
Melissa Horn - Med ena foten utanför & Falla fritt
Paramore - All I wanted
Petter ft Veronica Maggio - Längesen
Selena Gomez ft. The Scene - Naturally & I don't miss you at all & Tell me something I don't know
Sibel - Stop
The Script - Breakeven (orginalet och remixen)

Hoppas det var nått som dög ;)

Haha damp.

Jag har en pojkvän, han har nog lika mycket fel i huvé som jag. Och så var det med det, för det är jag glad för.

Inatt fick han för sig att jag inte fick ligga i sängen, alltså puttar han ur mig ur sängen ^^ Jag ill tjutandes, vi är ett konstigt par. Fin ponke.

David är btw. för lång för sängen!


Vet ni vad? Jag är förövrigt helt frälst i en häst vid namn Goldie.
Han är både sjukt i huvudet och galen - precis som jag. Han är dock inget gosmonster dessvärre. Varför kan jag inte fästa mig vid normala hästar? Fast bakom hans hårda ondskefulla fasad är han nog en liten nalle. När man borstar han och han försöker bita en sen kan han helt plötsligt sluta och typ luta kroppsdelen mot borsten och spänna överläppen. Sen brukar han komma på sig själv och då försöker han se arg ut samtidigt. Suck han är nog ett sto egentligen^^


puss på er!

SNÖ

Jag är nu nästan helt övertygad om att en ny istid är påväg och vi kommer alla dö.
-

Varför kan jag inte få känna att jag är nöjd, känna frid och vara glad? Varför ska jag ha denna jävla ångesten som bara krafsar runt i magen? Sjukt irriterande är det, den ilskan jag känner går ju ut över David och det borde den inte göra (även fast att han oftast triggar igång mig med flit så lite skit ska han ha)
Men det är inte roligt längre, har jag inte huvudvärkt går jag runt med en fet jävla ångestboll i magen och jag vet knappt varför.

Och jag som skulle ut o springa idag, OSSÅ BÖRJAR DET SNÖA!
Egentligen borde jag ut o springa endå, för jag står snart inte ut längre.


Hm

Jag känner att min blogg har fyllt sig av massa skit - typ skit dagar. Bådar inte gott men vafan - jag är en sur och bitter gammal kärring.

Idag är en skit dag, fast det är fan ta mig mitt fel. Jag har aldeles för mycket i skallen och ikväll ska jag rensa! Nu får det vara nog, om jag är arg och irriterad 1½ vecka innan mens är det fan för mycket. Då är nått VÄLDIGT fel. Bitter, tvär och sur brukar jag vara 3-4 dagar innan mens och det kan jag eventuellt leva med.

Fast det var värre innan idrotten, hade styrketräning och fick agera ut lite ilska. Imorgon ska jag ut och springa, så nu jäklar! Lisa berättade om en snitslad skogsväg, kan det bli mer prima eller?! Där är ju risken minimal att jag möter nån som kan tycka att jag är knasig när jag skriker och morrar åt mig själv. Jag behöver verkligen rensa luften, fy satan vad vältränad jag kommer bli. Satsar på 6-pack till sommaren (eller jag får inte det men jag får tre sträck rakt över magen som visar vart de sitter) så nu jävlar! GAH!

Får se hur mitt lilla speak blir ikväll, men om jag är på samma mood som just nu kommer jag nog kunna klämma ur mig allt.

För övrigt vill jag hissa en person i min blogg idag :D
Sofia Grenfelt får dagens hiss - för hon gör mig alltid jätte glad oavsett hur bitter och sur jag är! Snacka om en fin människa där :)

Puss o smek nu ska jag fortsätta lyssna på silverstein och det där, kolla in vetja ;)
( ANNAS-DÅLIGT-HUMÖR-LISTA )

Ahhh!

Ni vet gravidakvinnor som får ett plötsligt sug efter rätt mysko saker - typ annanas eller nått i den stilen. Jag har fått nått i den stilen på TUNGPIERCING! Shit vad sugen jag är på en till i min enskaliga samling (dvs min navel)
Mh det får nog bli en efter sommaren banne mig. Efter kissemissen då såklart ^^

Förövrigt är jag rätt kluven om projektarbetet, shit! Pessoa är ju ett rätt simpelt val, det finns ju HUUUUR mycket fakta som helst efter som att det är så förbaskat omtalat. Och jag är intresserad av det men det ger mig INGENTING. Pellegrisar, nja jag vet inte hur mycket fakta det finns. Ska göra en reserch helt klart! Återkommer.

Vad tror ni? Kommer det passa ;)

Projektarbete - brainstorming!

Jag behöver verkligen hjälp, då menar jag också verkligen verkligen H J Ä L P.
Jag ska ju som sagt inte längre ha två råttpojkar, skulle fortfarande vilja ha och kommer nog en vacker dag skaffa två stycken men nu ser det ut att bli en liten kattflicka efter sommaren alternativt en omplaceringskisse (En "det" utan ballzzz)

Detta innebär ju att mitt projektarbete går i stöpet och jag måste fort som ATTSINGEN komma på nått nytt. Frågan är bara vafasiken ska jag skriva om.
De jag funderar på såhär nu i skrivande stund är förljande + en mindre förklaring. Kommentera GÄRNA i bloggen alt. FB om vad du tycker :)

1. Pessoabett.
Det mest omtalade bettet i världshistorien? Ja det skulle inte förvåna mig. Varför inte lägga svart på vitt? Jag är själv emot det så hurvida arbetet skulle bli opartiskt/partiskt tål ju att disskuteras. I arbetet skulle jag söka information på internet, intervjuda hästtandläkare + veterinärer. Om jag får tar i en känd ryttare allt tränare är detta bara ett plus. I arbetet skulle både + och - vara med, så sådär jätte partisk kommer den ju inte bli (för då hade jag bara haft med det negativa) även fast att jag har svart att se nått positivt med det faktiskt.
-Frågeställning: Hur hemskt är pessoabettet egentligen? (En frågeställning räcker, det är så stort)

2. Grisproduktion - varför dör spädgrisen?
Detta handlar ju då om spädgrisdöd. Alltså kan vi påverka och förhindra att levandetalet skjunker? Hur isf. I detta arbete kommer det ingå intervjuer med bla. skolans grismamma, framstående svinuppfödare av slaksvin och såklart internet information. Jag är intresserad av kultingar (de stora feta tröga suggorna klarar jag mig utan egentligen, de behövs bara för att få fram det jag älskar men men^^) och har studerat när jag jobbat på skolan varför en pigg liten kulting på 1-2 dagar helt plötsligt morgonen efter är död. Såklart kan det vara trampad/ihjäl legad men om den ligger i kultingkammaren ska den fan ta mig inte dö.
-Frågeställning: Vad kan man göra för att förhindra att levnadsantalet spädgrisar dör?

3. Grisproduktion - varför får vi pellegrisar?
Ja detta handlar ju om varför vi får raggiga grisar som har dålig tillväxt och ofta blir kvar på gården längre än vad de med normal tillväxtkurva är. Hur kan man redan vid spädgrisålder förhindra detta och motverka det?
Intervjuer med framstående svinuppfödare, skolans grismamma och internet. (Inte för att glömma, endel av pellegrisarna är knipgrisar och där av "missbildade"/"felskapade", går att jämföra med en häst som har karprygg tex. )
-Frågeställning: Hur ska vi kunna förhindra att vi får pellegrisar?

4. Idér mottages hjärtligast!
- Skulle tex. ha som mål att starta en LA:1 (eller nått) men inte bestämma häst osså berättar jag hur jag kommer dit.

Ridning

Idag åkte jag ut till Viktoria efter att jag slutat vid 12 :)
Red först Goldie, en liten vallack på typ 155-160 cm som hade vart utlånad till frödinge men han trivdes inte där.
Han var väldigt tjurig när man borstade men så himla mysig att rida. Inte trafsiksäker för lastbilar, bussar och sånt där stort. Så han ska jag fortsätta rida och rävla i sommar :)

Sen red jag Fendi, C-ponny stot på 4 år :) Haha hon var as cool att rida så henne ska jag rida mer, sen vet jag inte vad som händer med henne.

Jag trivs sä jäkla bra hos Viktoria, hon är värd sin vikt i guld!

Kärlek åt henne

Efter 1 år med grisarna ger det...

... resultat! Är så himla nöjd, inte så dumt att mer eller mindre vara enda elev på skolan som faktiskt vill arbeta med grisar. Idag kom nordöstra smålands grisuppfödare på besök.
Det hela började med att de delar ut ett stipendium till mig :D As glad, betydde sjukt mycket efter som att den jag ska arbeta med isommar satt där. Inte så dumt! Pengar rikare och sen en bukett att döda. Tack så mycket! :D

Sen i grishuset blev jag erbjuden jobbet jag sökt, hon sa att det var 5 veckor och då sa jag det att jag jobabr så mycket jag får och det jag inte jobbar där jobbar jag antagligen på skolan. Och då sa hon att hon säkert kunde fixa jobb hela sommaren istället :D
Så på praktiken får jag schemaperioden. Jag är såååå nöjd!

Puss o kram, nu väntar min pigman i sängen <3


Hissa och dissa på annas vis

Ja jag känner att det är endel grejjer jag vill hissa - dissa.

Först och främst vill jag hissa HUDKRÄMER!
Det är nån mysko dille jag har, jag äger i dagsläget fem olika hudlotions vilket inte är så mycket men alla är iprincip nya. Den mest använda är Mary Key hudkrämen och den luktar fantastiskt gott men den är för dyr för att skämma bort hela kroppen i. Har tre från bodyshop i lukterna mandel, kokos och mango (ahh mango, älskar mango) osså en enkel nivea soft (inte den där superfeta i liten platt blåburk ursh nej) den använder jag mest i ansiktet och ahhh! Kärlek åt den helt enkelt.

Sen vill jag hissa att VÅREN äntligen är kommen!
Och allt vad det innebär, imorgon om jag sover på skolan ska jag mysa ner mig i solariet och känna hur cancern gossar in sig i min kropp. Men hallå jag vill inte vara blå vit längre det uppskattas inte längre!

Osså vill ska jag hylla VÅRKLÄDER!
För hur fantastiskt är det inte att äntligen slippa den tunga vinterjackan egentligen? Helt fucking unbeliviböööl *massa utropstecken* Fast det får väntas till påskalönen kommit (som jag också vill hissa men känner att nej nej nej inte idag) Iallfall så ska jag när nästa månad är kommen åka med mamma in till Kalmar och införskaffa en vårjacka men jag vet inte vad jag vill ha :o Som vanligt, vill ha en rock men nej samtidigt inte. Den är inte så najs grillkvällar helt enkelt så tror det blir som det alltid blir, en hederlig sportjacka som är lite tunnare. Det är min grej helt klart! I övrigt har jag dille på höga kjolar och randiga linnen och såklart skjortor! Så ja det ska köpas in snart ahh me lajk!

Osså vill jag dissa lite med, mest för att få gnälla av mig...

Först vill jag feting dissa RESTER!
Ja det säger sig själv eller hur, finns det nått tråkigare med skolan eller? Jag skrev idag ner alla mina resten och fick en enorm klump i magen. Hur i hela friden ska jag hinna med nått annat är o plugga?! Nej urshli pushli på det.

Diss nummer 2 delas faktiskt ut till min egen älskade POJKVÄN...
Inte för att han ska få hela äran i dissen men hans överaktiva damp ryck på kvällarna uppskattas inte alltid. Fast det är väll vad som gör min David till just David. Men min hjärna är redan fylld med luft och behöver inte att han ska försöka trycka in mer luft genom mina öron... How ever är han bäst trots allt sina egenheter <3

Diss nummer tre går till HUVUDVÄRK och DÅLIG LUFT i svinstallet. (jag känner att jag kan inte ge tre hiss och fyra diss, det går inte då får ni säkert en känsla av att jag är jätte surig och gnällig - vilket jag iof är)
How ever, here it comes! Som många säkert vet har jag haft huvudvärk till och från sen i höstas och ibland haft så ont att jag inte kunnat vara i skolan trots åtskilliga huvudvärkstabletter. Och nu har det satt igång igen, i nära två månader nu har jag haft huvudvärk ständigt. Och ja jag vet, läkare är jävligt bra men jag tror det sitter i synen alternativt min onda muskelatur i ryggen. Sen då svinhusets pissiga luft, ja munskydd är jätte bra men att behöva byta varje timme för att det är fullt med damm är INTE okej. Detta gav mig febertoppar på kvällen vilket är allt annat än najs. Men men jag lever, än sålänge!


Idag har jag också tankat Hampus moppe vilket var en intressant erfarenhet tyckte min intresselåda jag har på axeln. Först och främst upptäcker jag att blinkersana inte funkar och inte har moppe jäveln backspeglar så ser inte ett piss. David o Henke kör bakom mig och tutar och jag vänder mig bakåt men ser inte ett skit och är livrädd för att det är polisen (traktor pappret är hemma i ett brev) sen när jag ska tanka hittar jag inte det förbannade tanklocket efter som att det sitter i GOLVET (vafan gör det i golvet lix?! ) sen tankar jag vilket går bra men sen ska jag starta moppen, har bromsen intryckt men det tyckte moppen inte var tillräckligt utan ville testa min styrka med så när den väl startar drar den iväg med mig i släptåg. Oj oj oj vilken syn och oj oj vad jag svor...
Nej ingen dille på mopeder precis!

Puss hej

Provridningen i Ankarsrum

Ja alltså jag har ju vart på endel provridningar i mina dar och träffat rätt mycket hästfolk men detta tog tammefan priset :D

Kom till Ankarsrum, en glad tjej i typ 22 års åldern möter mig (Viktoria) och vi åker till stallet och hon visar alla hästar och stallet etc. Sen tar vi in de första hästarna, hon en liten knas boll och jag ett sto (!!) och jag som aldrig mer skulle rida sto aja. Haha ^^
Vi rider ut en runda först och kan ju säga att Viktoria har gett ordspråket "Över stock och sten" ett ansikte, för hon red helt plötsligt in på en stig (inget konstigt med det) men typ två sek efter att vi kommti in på den rider hon av stigen och ut i det okända. Hästen hon hade hoppade över allt verkligen, ifrån skritt desutomde haha skön polle ^^
Sen när vi kom tillbaka red vi in i paddocken en stund och kan ju säga att stoet jag red vad helt ahhhhh "puppieeyes", red runt lite och travade och galopperade lite. Sen skulle jag byta varv i galoppen och rider ut mot det nya varvet och tänkte bryta av strax innan spåret men nehep hästen BYTER galopp. Då var jag total såld, då vare kört. Haha som den inbitna dressyrkärringen jag är kan jag ju säga att det var käääärlek.
Hon hade nått krångel med höger bog och höger has (men fungerade prima så ingen skada alltså) så den sidan var försvagad vilket kändes rätt tydligt. Tog en bild på henne som kommer ut på bilddagboken sen (www.moniga.bilddagboken.se har dock lösen så var inloggad är ett tips)
Tog även ett fjompigt skutt med denne och det gick bra, men alltså jag kan verkligen inte hoppa xD

Häst nr två en vallack var också mysig men han var så fäst vid Viktoria så direkt när hon försvann hur sikte blev han lite panikslagen, det var verkligen en "mammig" häst så att säga ;)
Men han var också rätt fin att rida men vet inte om jag gillade han eller inte, han var väldigt speciell. De förra ägarna hade inte låtit han gå fram riktigt så han hade ingen egen motor direkt eller vad man ska säga. Han gick ju frammåt men svarade inte riktigt på skänkeln. Dock mjuk i sidorna så sidvärtsen var nemas (även fast det vara var två steg ut mot spåret som korrigering av volten) det var nått med han också, JO han hade svårt med höger sidan, typ höger galoppen ville sig inte alls och svårt o ställa ossådär men tror han kan bli rätt trevlig. Han älskade att hoppa dock, läskigt! XD

Alla hästar Viktoria hade är lite problem hästar, hon har mer eller mindre räddad hela högen. Den hästen hon red när jag red vallacken till exempel skulle avlivas (vet inte riktigt varför) han var lite knäpp och ställde sig o massa men sen när han skärpte sig var han as läcker. Innan han skulle avlivas skulle han säljas, 110 000 :- så ni kanske förstår att han är rätt najs. Hoppade som en gud sa hon med. och as stor haha!

Sen hade hon en C-ponny, 4 åring som hon sa att jag kunde få rida lite med. Hon hade chanserna att bli riktigt läcker men hon hittar aldrig nån tillräckligt liten med kunskapen att plocka fram det. (Vafan jag är ju påväg bort från ponny tiden)

Nej men detta kändes verkligen skit bra, synd bara att bussarna gick lite knäppt ^^ Men blir ju snart körkort...

Sen bjöd dom på mat och hennes pojkvän KÖRDE in mig till västervik (ahhh kärlek åt honom)

I västervik missade jag bussen med 5 min så gick och handlade och åkte sen vid 4 (ugglade från 10 över 2 till 4 inte illa pinkat!)

Aja as nöjd är jag :D