Last soul o earth.

I keep burning up the path
And the story's all I got
So I keep on burning
 
Miriam Bryant – Last Soul on Earth
 

Go dag. Inte gjort ett pisse typ.
Bytt däck på bilen, vart och kollat på två hästar som kommer hit i början av maj och sen plockat in hästarna hemma för kvällen o borstat lite på Mille-bus.
 
Imorgon är det jobb, borde sova men vill inte än.
 
Förövrigt är operation "öka Sessans vikt" igång. Hon är så jävla kräsen och nu när jag klippte henne isåg jag hur jävla smal hon var. Så har haft blötmats provning. 1 sort gillade hon "Mjau kyckling någonting" men nu när jag var och handlade insåg jag att de bara hade två sorter på ica i burk så fick bli kött och kalkon. Hon petade lite i köttsmaken så hoppar att hon tycker om den med kalkon istället.
 
Ger henne flagyl mot sin diaree hon fick här om dagen, redan bättre sån tur är. Ursh ursh.
 
Så snart är hon i skick för kastrering, hurra!

Varför vegetarian?

Frågan som ställs till mig som alltid ätit kött, jobbar med livsmedelsproducerande djur (mjölkkor, får, dikor, grisar) och som innan alltid rynkat på näsan åt diverse argument för den gröna livsstilen. Varför vegetarian?
 
Fusk och slarv.
Köper jag en bit svensk oxfilé till exempel då vill jag vara garanterad att den är svensk och att det är oxfilé. På senare tid har det kommit fram till att köttet kan vara färgat, det kan vara importerat men slaktat i Sverige och nu med hästköttsdramat känner jag mig inte så säker på att det ens är slaktat i Sverige. Eller varför inte ompaketerat. Jag litar med andra ord inte ett skit på vad det står på förpackningen.
 
Jag äter kött om det är närproducerat och från gårdshandel där pengarna går direkt till bonden. Jag vill dock ha möjlighet att få göra ett besök på gården, jag vill se med mina egna ögon att djuren har det bra. Men detta har inte hänt ännu, jag lever ett bra liv utan kött och inget jag saknar.
 
Men jag har tappat förtroendet för livsmedelsindustrin, jag känner mig inte längre säker på att djuret levt ett bra liv, att det slaktats på ett etiskt korrekt vis och att det jag köper är det jag får.
 
Det är ett aktivt val jag gör, det är trots allt inte bara kött som jag avstår ifrån för gudarna ska veta att gelatin är fan satans avkomma, massa godis man får avstå från haha. Det enda jag köper som egentligen stider mot mina tankar är kattmaten. Är det någon som vet kattmat som garanterar svenska råvaror?
 
 

Och sen slog det mig, vad sjunger han?

Macklemore & Ryan Lewis – Same Love - feat. Mary Lambert
 
Gay is synonymous with the lesser
It's the same hate that's caused wars from religion
Gender to skin color, the complexion of your pigment
The same fight that led people to walk outs and sit ins
It's human rights for everybody, there is no difference!
Live on and be yourself
Helt fantastisk låt.
 
Idag är det tisdag och jag är f*king ledig. Inte har jar roligare för det, hade nog gärna jobbat faktiskt. Mitt underbara lilla jobb och mina älskade kossor.
 
Ska posta två paket idag och torka golven sen lägga mig i sängen och dö typ. Kanske klappa lite på mina missar, polera naveln och reta upp mig över att citygross är könsstereotypiska svin. Nästan så pass att jag skulle kunna sluta handla där.
 
På tal om uppretad, går runt med någon form av ständig oro i kroppen. Jag vill få ALLT gjort nu nu nu. Få allt färdigt och kunna lägga mig om kvällarna med ett inre lugnt. Blä.
 
Vill ha hem min lilla polleskrutt med. 24 maj ser det ut som att lastbilen rullar från Gotland och oj oj oj vad jag längtar!