Årets första.

Cupcakes. Nytt recept och stora drömmar. Yeah. Violcupcake med lakritsfrosting, ett recept jag delvis komponerat ihop själv.

Hade det inte vart för att det tog 2 timmar att smälta djungelvrålet och att jag tog ut kakan för fort ur ugnen och sen försökte åtgärda det så hade det blivit bra. Nu räddade jag det hela snyggt ändå men frostingen ska vila över natten så vi får väll se imorgon.


Dagens racer.

 
Konditionsträning.
Lille Mille var överladdad, lite typ som en headbangande rockstjärna på tjack. Haha han är härlig den lilla hästen. Men trots galoppintervallerna och högergalopp kriget så var han lika lycklig när vi var färdiga som innan.
 
Bildmontaget demonstrerar hur glad han var när han äntligen skulle gå gå ut. Tokunge.

Den enda fungerande dieten.

Ska du komma i form inför sommaren 2013? Kanske ska du gå ner mycket, kanske ska du gå ner lite men grundreceptet och målet är detsamma. Att bli smal och jag ska berätta hemligheten för att lyckas.
 
Vi bryter ner dieten i mindre delar.
Smal är en definitionsfråga och ligger i betraktarens öga. Jag anser att smal är betydligt smalare än vad jag är medan andra tycker att jag är smal. För att komma fram till hur smal man vill bli bör man ställa sig följande fråga:
-För vems skull ska man bli smal och snärt inför den kommande bikinisäsongen?
 
Jag garanterar nästan att i grunden är det inte för din egen skull. Nu kanske du skriker i högan sky för så är det minsann inte. Men om jag säger såhär då att du kanske vill bli smal utav följande anledningar:
- Bli sexigare?
- Snyggare?
- Kläderna ska sitta bättre?
- Få bättre självförtroende?
- Trivas bättre med dig själv?
 
Såklart finns det en uppsjö med fler anledningar i stil med "Jag är äcklig/ful/avskyvärd/fet/en säl" men de lämnar jag till din egen fantasi. Om man tar anledningarna ovan och ställ dig frågan: Varför kan du inte bli [klistra in din anledning här] det så som du ser ut nu? Varför behöver du går ner dessa kilo för att [klistra in din anledning här]?
 
Okej svaret är "för att jag är för tjock" men det duger inte riktigt för om du funderar lite på din anledning på ett djupare plan så inser du att du vill bli snygg för din omgivning, sexig för din pojkvän, kläderna ska sitta bättre när du är på krogen, få bättre självförtroende för att våga hävda dig själv och trivas bättre med dig själv för att du tror att du kommer sluta hata dig själv. Ja att gå ner i vikt löser alla problem.
 
Hemligheten att lyckas gå ner i vikt är att hata sig själv och sin kropp tillräckligt mycket för att dels kunna släpa den runt en joggingrunda (följt av att sedan uppdatera facebook med hur duktig du varit för att få lite duktig feedback) men framför allt för att kunna hålla vansinniga dieter för att nå målet om den önskade kroppen.
 
En annan hemlighet när du väl lyckats börja hata dig själv är att du kommer aldrig att bli nöjd. 10 kilo blir 15 blir 20. Sen kommer det krävas mer och mer för att lyckats gå ner i vikt och äckelhat känslorna kommer påverka ditt sociala umgänge, ditt fysiska och psykiska välmående och framför allt kommer det ta livets goda tårtor från dig.
 
Tycker du att jag drar alla över en kam? Jag vet, det är lite med flit.
Men jag skulle hellre vilja skicka en liten cyberbitchslap såhär från Öland och ensamheten att istället för att jobba bort fettet och kontrollera din ångest genom matintag börja jobba på att älska din kropp för vad den är. Det är betydligt roligare än att gå på ballerinadieten eller popcorndieten för det blir inte 2013 ett roligare år än alla andra. Motion är bra vill jag dock tillägga och godis varje dag är ingen höjdare men det är sunt förnuft och inte hets. Var rädd om dig för du är den enda du har när det väl gäller.
 
Detta är mitt nyårslöfte, mig själv i första rutan. Största problemet är att sluta läsa pro ana bloggar men det ska nog gå det med. För positiv energi och känsla påverkar inte bara en själv utan även sina medmänniskor och det gäller även negativ sådan. Glöm inte att personer i din omgivning som dömer dig efter din vikt är det okej att peka fingret åt följt av att sticka upp en långpanna kladdkaka i häcken.
 
 

2013.

Förväntningar. Löften. Tro hopp och glafs.
 
187 dagar kvar tills Mille åker och jag flyttar, jag längtar så jag spricker.
 
Men vad ska året bjuda på för löften?
Jo jag ska bli helt nikotinfri och fortsätta året utan alkohol. Ridningen ska utvecklas, trimmas och slipas nu när möjligheterna finns. Jag ska få ordning på mig själv och ta hand om mig själv. Jag ska bli en nejsägare. 
 
Nä men seriöst. Jag ska bli kung av muffinsbak, bada i siliconformar och börja digga min kropp istället för att trimma underhudsfett som jag annars brukar inleda året med. Vad tusan, vad är inte en muffins brevid en skorpa.
 
Bjuder på en pixlig bild från nyårsnatten. Hurra för vackra vänner!
 

2012.

Årskrönika. Sammanfattning av det gångna året. Tillbakablick. Jada jada, kalla det vad du vill.
 
Jag är tillbaka, ska försöka. Kommer dock inte vara i samma stil som innan utan mer bilder och mindre text förutom ibland, typ nu.
 
2012 började med buller och brak. Som jag sa då, där med fläskläpp på akuten att nu kan det bara bli bättre. Trodde jag ja, blev inte riktigt så eller snarare det tog 7 månader innan det började vända men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Eller?
 
Året har varit kaotiskt. Män, idioter, hästar, kompisar och katter som kommit och gått under det gångna årets lopp. Jag har personligen utvecklats även fast att icke ovan nämnda päron ibland tycks tvekat på om jag inte snarare gått baklänges. Och det har jag, i en kolossal uppförsbacke men det har det vart värt. Jag välkomnar herr septum miss tragus, fröken tunga och Bodil som min svala på armen kallas. Frågan är vilka hål som under 2013 kommer göras och om jag kommer boka av min tatueringstid i sista sekund.
 
Men vad är det bra som hänt i år?
Förutom mina nya fina piercingar och Bodil har mycket hänt. Bengan till exempel fick bli västkustare och kommer så förbli tills hans underbara fodervärd beslutar sig för att Bengan fått nog av göteborska. Jag slutförde mitt arbete med Mökkur och är mycket nöjd över slutresultatet, önskar såklart M all lycka med sin ponny.
Hem till mig kom Mille som jag i vår ska tävla och träna om allt går som jag vill.
 
Utöver det i mindre hästig anda har jag 'blivit' med frö, tagit tag i alla mina inre problem och inrett mitt sovrum.
Igår kände jag mest att det var skönt att lämna året bakom sig för 2013 kommer bli ett sjukt jävla år full med bra grejer. Lite som att snaska på kakan varje dag men ändå ha kvar den.
 
Hoppas alla hade ett bra nyår och en god fortsättning!