Underbar natur och rädda hästar.

 
Red ut idag med T. Så fantastiskt väder, kunde inte annat än att njuta och bunkra D vitamin. Mille skötte sig superb, han slutar aldrig att förvåna. Idag hade vi tävling jag och T när vi skulle galoppera, långsammaste ekipage vann. Vet inte vem som vann men Mille kunde korta sig riktigt bra och om man bortsåg från att han bytte galopp ständigt så fick jag en fin känsla.
 
Sen blev hästarna rädda för nått i någon jävla buske och T fick tugga gräs. Mökkur stack hem och tro det eller ej Mille stod kvar, något stressad och studsig men han stannade! Aja T fick rumpvärk och antagligen ett par präktiga blåmärken men alla lemmar var hela iallafall.

Snabba vegetariska kardemummabullar.

2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk sirap
½ dl olja (jag använde jordnötsolja)
1/3 msk bakpulver
Kardemumma
Vatten
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser + oljan sen vattnet i lagom mängd (jag hade ½ dl vilket var för mycket).
Mjöla arbetsytan väl och kavla ut. Bred på valfri fyllning, mycket. Jag hade på några jordnötssmör och på några kardeumma och socker.
 
Gräddas i mitten av ugnen i ca 10 min.
 

Bottoms 2013


Spela mig igen.

Ida Redig – Always On The Run
Lorentz & Sakarias – Garbo, Astrid & Taube (feat. Duvchi)
Panda Da Panda – Dansa Bonne dansa
Panda Da Panda – Taggatråd
Nimo – Jag har dig - (del. 2)
Imagine Dragons – It's Time
Boy – Little Numbers
 
 

Three important things.

1/ Havregrynsgröt med kanel, linfrö och olja.
2/ Kaffe
3/ASOME.
 
Typ lika viktigt som luft.
Och med det sagt går jag till mina små kossor nu!
 

3 saker jag inte kan

 

'Rent' godis.

Efter som att jag är vegetarian och inte fann det särskilt lockande att vara dubbelmoraltant som snaskar segaråttor så får jag helt enkelt göra mitt egna godis. Billigare dessutom och renare, inte massa onödiga tillsatser eller e-ämnen som man aldrig kommer ihåg vad det nu var för något päck.
 
Så jag gjorde bananskivor med jordnötssmör som jag doppade i hemmagjord chokladsås.
Litet recept på chokladsåsen:
Likadelar kakao - vatten - strösocker.
Värm upp vattnet tills det kokar, ta av från plattan och häll i de torra ingredienserna. Rör tills såsen är slät. Tillsätt eventuellt vaniljsocker efter tycke och smak. 1 dl blir ganska mycket, ½ dl är typ lagom.
Doppar mina flera gånger, ställ i frysen mellan gångerna.
 
Ett litet tips och en liten tanke, läs ingredienslistan på jordnötssmöret för det kan vara en LÅNG lista med skit och mängder av socker i om du tar fel. Den jag äter är bara jordnötter och havssalt, Green choice heter den.
 

Onyx.

Idag eller imorgon ska lillskit besiktigas så håller alla tummar och tår jag har för att det inte ska vara några problem. 75 dagar kvar tills jag plockar hem honom och kör honom till hingsbetet i Helsingborg, då är han hela 10 månader gammal.
 
Bjuder på lite bilder på honom som är tagna av uppfödaren.
 

Inspo.